Pim Ligthart is verdiende winnaar, Tim Wellens 8ste

16. 08. 16

De tweede editie van Grote Prijs Tim Wellens is niet gewonnen door hemzelf maar door zijn ploegmaat Pim Ligthart die samen met Dennis Coenen en Pieter Koning uit de greep van het peloton wist te blijven.

De Nederlander en tevens ploegmaat van Tim reed de ganse wedstrijd in de aanval. Eerst in een ontsnapping met vier, samen met Van Goethem, Van der Zwet en Politt. Later kwamen ook Wellens, Coenen en Laurens Sweeck nog aansluiten maar toch was de beslissing nog niet gevallen want het peloton kwam terug. Coenen en Ligthart bleven toch nog doorgaan en met Koning erbij wisten de rest af te houden. De Nederlander Ligthart haalde het. Coenen werd tweede.

Tim Wellens: "Met Pim heeft de beste in de koers gewonnen. Ik wist van voor de start dat de kans klein was dat ik mezelf zou opvolgen. De jetlag na de terugreis uit Rio zit nog in de benen."

Tijdens de wedstrijd kwam de hoofdsponsor al met het heuglijke nieuws dat hij graag wil meewerken aan een 3de editie van de Grote Prijs Tim Wellens in 2017!

De volledige uitslag van de wedstrijd vindt u hier: http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=1537&datum=15/08/2016 

Partners van dé Koers